SOUL STAGE LAKÁSSZÍNHÁZ

Nem, nem köszönöm

Szeptember 28. – 19:00

Fel lehet-e dolgozni a gyerekkori molesztálást, ha “nem történt semmi végül is”? Hogyan tehet tönkre egy sikeresnek tűnő életet egy ilyen trauma? A Portugállal ismertté vált Egressy Zoltán novellájából készült Nem, nem, köszönöm című monodrámát Gubík Ági felkavaró előadásában láthatjuk.
“Szeretne engem simogatni, szeretgetni, ölelgetni. Meg puszilgatni a puncikámat. Így mondta. Rögtön szóltam, hogy nem, nem, nem, Guszti bácsi, nem. De csak az történne, amit én akarok. De nem, nem. De fizetne is érte. Nem, nem, köszönöm, nem. Százezerszer megköszöntem.” Egressy Zoltán monológja a tetthez vezető útról szóló vallomás, egy egész életet végigkisérő traumáról és annak feldolgozhatatlanságáról, az ebből fakadó bizonytalanságról és kudarcsorozatról. Szó esik benne az első szerelemről és különös figurákból álló családról is – mindez eszköztelenül, egyszerűen, humorral, öniróniával fűszerezve, önsajnálat nélkül. A monológ megrázó erővel beszél ennek a tragikus jelenségnek a lélektani és szociológiai mélységeiről. 2021-ben a MOST FESZT-en a közönségzsűri Gubík Ágit díjazta a mű hiteles, érzékeny és szuggesztív tolmácsolásáért.

Írta: EGRESSY ZOLTÁN
Előadja: GUBÍK ÁGI

Az előadás 30 perc szünet nélkül, utána beszélgetés az alkotókkal és Szakács Barbara mentálhigiénés szakemberrel, pszichodráma vezetővel.

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/nem-nem-koszonom-151589/1031295
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/280410918034370