Pénteki program

PÉNTEKI PROGRAM

12.30 Regisztráció
13:30-16.00 Műhelymunka – a Magyar Playback-Színházi Iskola tanáraival

Bakó Tihamér, Donáth Attila, Kaposvári Anikó, Rózsa Dániel, Somogyi Beáta, Sütöri Ágnes – a Magyar Playback-Színházi Iskola tanárai a következő társulatokból Pszínház, Pepita Playback Társulat, Adhoc Theater (Bécs), FPG, Ökopszi Társulat: A playback-színház három arca: társulat – dramaturgia – alkalmazás:

A workshop során a Magyar Playback-színházi Iskola (MAPSZI) hat tanára a playback-színház három arcát mutatja be a gyakorlatban. A műhely során a résztvevők 3 minitársulatot formálnak, és történeteket játszanak vissza úgy, hogy közben megismerkedünk a társulati lét, a történetek dramaturgiája és a playback-színház alkalmazása egy-egy oldalával – három “felvonásban”.

Nem kell hozzá elő- playback tapasztalat, szívesen várunk minden érdeklődőt!

 

16.30-18.00 Megnyitó ceremónia és előadás a pécsi Varázstükör társulattal

A Varázstükör Playback Társulat 2019-ben alakult meg Pécsen. A járvány okozta nehézségek miatt 2021. szeptemberében tartotta meg az első nyilvános előadását. Szakmai fejlődésében a Pécsi Playback Színház néhány tagja is segítette. Rendszeres előadásai minden hónap (júliust és augusztust kivéve) 4. szerdáján, este 19 órai kezdettel tekinthetőek meg a Király utca 9-ben, a Reménysugár Kulturális Egyesület termében.

A társulat tagjai:

Színészek:

  • Huszár Zsuzsanna  (egyetemi adjunktus)
  • Martos G. Csongor (Waldorf tanár)
  • Mező Mihály (Waldorf tanár)
  • Molnár Zsuzsa (előadóművész, kulturális szervező)
  • Rónaháti Julianna (táncterapeuta)
  • Simon Wintermans (művészettörténész,  vállalkozó)

 Zenész: Papp Dorka (ügyintéző)
Játékmester: Zánkay András (pszichológus)

Nem kell hozzá elő- playback tapasztalat, szívesen várunk minden érdeklődőt!

GYEREKEKNEK 5-12 éves korig és szüleiknek

 

16:00-18:00 Tóth Márta: Gyermekdráma

Konfliktusaim és ami mögötte van:

Megélt konfliktusaink kerülnek fókuszba. Megvizsgáljuk, hogyan kerülünk ilyen helyzetbe, milyen érzésekkel küzdünk közben, és hogyan forgathatjuk vissza az idő kerekét.

Nem kell hozzá elő- playback tapasztalat, szívesen várunk minden érdeklődőt!

 

19:30-20:30 Pszínház Playback Színházi Társulat előadása

Társulatunkat 2002-ben alapítottuk. Társulatunk 80%-a pszichodramatista, és 100%-unkra jellemző a hedonista életélvezet, közös alkotás öröme. Közös és egyéni munkáink során is gyakran dolgozunk a playback eszköztárával.

Az elmúlt 20 évben rendszeres havi fellépéseink mellett, amiket jelenleg a Púder Bárszínházban tartunk, játszottunk konferenciákon, születésnapon, esküvőkön, könyvbemutatón, szervezetfejlesztési munkák során, illetve 2010 óta tartunk playback matiné előadásokat, ahol általános iskolásoknak játszunk.

 Társulat tagjai:

Bakó Tihamér, Donáth Attila, Katona Emese, Rózsa Dániel és Simon Péter

 

20:45-21:45 Pécsi Pécsi Playback Színház előadása

Címe: Játszd újra!

Rólunk

Meséld el és meglátod! – ez pécsi társulatunk jelmondata. Az előadásainkon a mesélők úgy nézhetik vissza saját történeteiket, hogy egyúttal kicsit máshonnan is rálátnak. Szeretjük a jókedvet, a humort, de nem riadunk vissza a fájdalomtól, a drámától sem. A valóságot összerázzuk az érzésekkel, és ezt állítjuk a színpadra. Játszottunk már felnőtteknek, gyerekeknek, hátrányos helyzetűeknek, fogyatékkal élőknek, céges csapatoknak, szülinaposoknak, vagy éppen házasodóknak. Huszonöt évünk egyszerre tűnik soknak és kevésnek, az eddigi élményeinkkel fordítjuk arcunkat a következő huszonöt év és a nézők felé.

A társulat tagjai
Bognár Csaba
Czirmai Ildikó
Darida Zsófi
Dávid Kiss András
Divéki Péter
Toldi Ildi
Wittmann Tamás

Fotók: Barabás Zoltán

22.00-23:00 Nyílt PlayJAM a 672 Társulat vezetésével