Segítő konzultáció

Mentálhigiénés segítő beszélgetés 

Olyan, mint a merülés… önmagadba, az érzelmeidbe, gondolataidba, saját világodba. Egy hely, ahol bármi megjelenhet, ahol önmagad lehetsz, úgy ahogy vagy. 

Saját tempódban foglalkozhatsz a nehézségeiddel, sebeiddel, elakadásaiddal. Tanácsok helyett a saját megoldásaiddal találkozhatsz. Amit én adok ehhez: melletted vagyok, és kísérlek ezen az úton, teljes jelenlétemmel meghallgatlak egy más minőségben, mint amit eddig megszoktál.

Egy alkalom 50 perc. Az első alkalom alatt megtapasztalod, és a végén eldöntöd, szeretnél e folyamatba kezdeni. Ha folytatni szeretnéd, szerződhetünk 3, 5 vagy 10 alkalomra.

Ez nem terápia, nem diagnosztizálok és nem adok tanácsot. 

Bárki részt vehet, aki nem áll befolyásoltság (alkohol, kábítószer) alatt. A segítő beszélgetés térítésmentes és a szabad helyek erejéig vehető igénybe, egyedül a teremhasználat díja fizetendő (2.000.- ft/óra).

Mentálhigiénés segítő gyakornok vagyok. A segítő beszélgetések a gyakorlatom keretében történnek, így a fizetséged nem pénzbeli, hanem ezzel hozzájárulsz ahhoz, hogy tapasztalatot szerezzek.

    Várlak szeretettel,
    Kovács Eszter

    eszterkovacs01@gmail.com

    +36 70 3425392

     

    Segítő konzultáció

    Carl R. Rogers így fogalmaz: „Tapasztalataim alapján fokozatosan arra a következtetésre jutottam, hogy rejtetten vagy nyilvánvalóan, de mindenkinek megvan az a belső képessége, hogy egy érettebb állapot felé fejlődjön.” Minden élő organizmusban van egy tendencia, hogy kiteljesítse a benne rejlő lehetőségeket, ez az életnek nevezett folyamat igazi természete.

    Ennek három feltétele van Rogers szerint:

    A hitelesség. „Azt hiszem a kapcsolatban a terapeuta valódisága a legfontosabb tényező. Amikor a terapeuta természetes és spontán, akkor látszik a legeredményesebbnek. … az a hatékony terapeuta, aki képes az adott pillanatban nyíltan, a lehető legmélyebb szinten önmaga lenni. Talán semmi másnak nincs jelentősége.” (Rogers 1973)

    Feltétel nélküli pozitív értékelés. A terapeuta feltétel nélkül fogadja el a klienst, ne legyenek elvárásai, semmiképpen sem kontrollálja őt. Hagyja, hogy szabadon beszéljen a saját megszokott stílusában. Éreztetnie kell vele a teljes elfogadást, és mindenképpen pozitívan kell értékelnie, akkor is, ha nem ért vele egyet.

    Empátia. A terapeuta képes belelépni a kliens érzésvilágába, észlelésvilágába, és onnan bármikor ki tud lépni. Ezáltal ítélkezés nélkül érzékennyé válik az illető érzelmeire, hangulatára, félelmeire, dühére, mindenre, amit ő átél. Ennek a három feltételnek ereje abban rejlik, hogy mindhárom jelen van, és együttesen fejtik ki hatásukat a kliens érdekében.

     

    Sorstárs konzultáció

    Hamarosan…

    A sorstárs konzultáció célja, hogy bármikor egy sorstársra lelj. Ha elakadtál, nehezebb időszakon mész át és csak beszélnél valakivel, nem szeretnél pszichológushoz vagy egyéb segítőhöz menni, akkor tudj beszélni egy külső objektív emberrel, aki meghallgat, nem minősít és akár segíteni is tud. Egy sorstárs ott van veled, figyel rád és elmondja a saját tapasztalatait, amelyek esetleg neked is segíthetnek.