Létezünk

IX. Országos Playback Találkozó
2022. VII. 01-03-ig Budapesten

„Létezünk” címmel Budapesten kerül megrendezésre a IX. Országos Playback Találkozó. Három napig a Csili Művelődési Központ vendégszeretetét élvezhetjük, ahol helyet adnak nekünk, hogy végre megint együtt lehessünk. A Csili igazgatósága mellénk állt, bíznak bennünk, és abban amit csinálunk, abban, hogy a playbacknek megelőző és gyógyító energiái vannak.

A létezés különös hangsúlyt kapott az elmúlt hetekben, amikor a történelem az egzisztenciális bizonytalanság felhőit fújta Európa egére. De a létezés a Playback Találkozókon mindig a legjobb arcát mutatja és két év szünet után a legfőbb üzenetünk az, hogy „létezünk”, itt vagyunk, és hiszünk abban, hogy tehetünk valamit egymásért, másokért, magunkért.

Van egy általános benyomásom: a Playback világában mindenki jó arc, vagy legalábbis az egy négyzetméterre eső jó arcok száma itt a legnagyobb az összes rendezvény közül. Ez a benyomás az első szervezői stábértekezlet után csak megerősödött. A jó arc, egy kiveszőben lévő embertípus, gyűjtsük egybe őket, és teremtsük meg a jó arcok szigetét egy hétvége erejéig.

Köszönöm a bizalmat és várom a társulatok és előadók jelentkezését, társ-társulatok, fúziók megjelenését. Lépjünk kapcsolatba!
Természtesen várjunk a közönséget is!

Szakács Barbara
szervező csapat

PROGRAM

PROGRAM

PROGRAM

PROGRAM

ELŐADÁST VAGY WORKSHOPOT TARTANÁL?

A IX. Országos Playback Találkozóra idén rendhagyó módon több új, a műfajjal most ismerkedő résztvevőt, szakembert várunk.

Részletek

Kedves Előadó, Kerekasztal-beszélgetést ajánló, Workshop tartó!

A IX. Országos Playback Találkozóra idén rendhagyó módon több új, a műfajjal most ismerkedő résztvevőt, szakembert várunk.
Arra törekszünk a Csili Művelődési Központtal együtt, hogy minél szélesebb körben terjesszük az esemény hírét és minél színesebb programokat gyűjtsünk össze.

Fúzióra invitálunk benneteket, a hagyományos értelemben vett playback technikai, színházi workshopok mellett várjuk olyan előadók, csoportok jelentkezését, akik használják a playback módszerét, felnőtteknél, gyerekeknél, betegeknél, kórházakban, intézményekben és szívesen bemutatnák azt egy workshop vagy előadás, vagy bármilyen műfaj keretében.
Arra kérünk benneteket, ennek figyelembevételével küldjétek el részünkre jelentkezéseteket, megjelölve, hogy kik tudnak részt venni a programon.

A workshop tartók jelentkezését a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni, egyedül a műfajjal most először ismerkedőknek tartunk fenn legalább két workshop helyet, hogy mindenképpen tudjunk számukra kapcsolódási lehetőséget kínálni.

Az előadásokról (ebben az esetben nem színházi, hanem a prezentáció értelmében) és kerekasztalokról a beérkezett ajánlatok ismeretében nyitunk egy új egyeztetést, a teremkapacitás és az időkeretek függvényében.

Érdeklődéssel várjuk jelentkezésedet! Kérjük, legkésőbb április 29-ig juttasd el részünkre.

A programtartók az eseményen ugyanúgy a napidíj megfizetése mellett tudnak részt venni.
Jelentkezésed beküldésével hozzájárulsz az adatvéredelmi tájékoztatóban foglaltakhoz – https://www.csili.hu/adatvedelem/

Köszönettel,
A IX. Országos Playback Találkozó szervezői

KIHELYEZETT WORKSHOP

Simon Péter: Terápiás Playback Műhely a Thalassa Házban

Személyes élményen alapuló tapasztalatot szeretnék nyújtani arról, hogyan működik a playback
egy terápiás közösségben.

A csoport nyitott: a Házban lévő összes páciens rész vesz rajta, emellett folyamatosan új pácienseket fogad be és enged el – már 30 éve. Egész évben, heti rendszerességgel működik, amelyen a páciensekkel együtt, aktív jelenléttel vehettek részt, mert a csoport szakmai érdeklődők számára ilyen formában is nyitott, számukra megszokott.

Előzetes bejelentkezés: Simon Péter simon.peterpan@gmail.com
Időpont: minden csütörtökön 13.30 – 16.00
Helyszín: Thalassa Ház – Budatétény

Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézet
1223 Budapest, Jókai Mór u. 23-25
Információk a Házról: www.thalassahaz.hu

BEMUTATKOZNÁL?

Várjuk az anyagokat, amelyeket a Társulatotokról megosztanál mind az új érdeklődőkkel, mind a playback közösség tagjaival.

A részletek itt

Kedves Társulatok! Kedves Társulatvezetők!

Köszönjük jelentkezéseteket. Az már most látszik, hogy színességében a IX. Országos Playback Találkozó sem marad el az előzőektől.

A helyszín adottságainak köszönhetően a videótechnikával is szabadabban tudunk élni, ezért arra gondoltunk, hogy az eseményt egy klassz videóval kezdenénk, amihez várjuk a ti anyagaitokat is.

Kérjük, küldjetek részünkre június 1-ig egy videót vagy videókat, fényképeket, amiket a telefonotokkal rögzítetteket és tartalmazza azt, amit a Társulatotokról meg szeretnétek osztani mind az új érdeklődőkkel, mind a playback közösség tagjaival. A saját anyagotokat teljes terjedelmében – ha szeretnétek – előadásotok előtt bejátszuk, egyébként pedig – lehet, hogy csak részeit – felhasználjuk a közös nyitó videóban.

Az anyagokat kérjük, az alábbi technikai paraméterekkel küldjétek:
– fekvő formátum
– kép esetén jpg vagy png
– videó esetén: mp4 vagy avi.
– minimum felbontás: 1 -GB – mindenképpen az első, ne a selfie kamerával készült legyen.

Az anyagokat wetransferrel vagy mammut maillel juttassátok el a playbacktalalkozo@soulstage.hu e-mail címre.
Az idei találkozóra bízunk benne, hogy sok érdeklődőt el tudunk hívni, ezért egy írásos bemutatkozót is várunk tőletek, ami a playback fb-oldala mellett a CSILI felületein is meg tud jelenni.

Ebben legyen benne:
– társulat neve:
– társulat tagjai – ha már lehet tudni, akkor megjelölve külön a fellépőket:
– előadás címe:

Jó, ha megosztjátok, miért fontos számotokra ez a műfaj, mit adott nektek, esetleg emlékezetes/különleges fellépésről néhány szót.
Az írásos bemutatkozókat a playbacktalalkozo@soulstage.hu email címre várjuk legkésőbb 2022. május 1-ig, a videó/képes anyagokat pedig június 1-ig.

Köszönettel,
A IX. Országos Playback Találkozó szervezői

ÚJ ÖTLETEK

Ötletbörze Tágítani szeretnénk határainkat. Várunk minden új ötletet, amit még nem volt! Ami szerinted idefér és jó lehet! 

A részletek itt

Ötletbörze
Virtuális brainstormingra hívunk. Bármi, ami eszedbe jut, amitől szerinted gazdagabb, tartalmasabb, szórakoztatóbb lesz a IX. OPT írd meg nekünk! Ha szívesen lennél az ötleted megvalósításának koordinátora, annak is nagyon örülünk.

Várunk minden új ötletet!

Külön örülünk a fúziós gondolatoknak, ahol a playback kapcsolódhat más műfajokkal, területekkel.

Idén fontos szerepet szánunk a gyerekek és fiatalok jelenlétének is, ezért ne habozz ezzel kapcsolatos ötleteket is küldeni nekünk.

Ide várjuk az új ötleteket: playbacktalalkozo@soulstage.hu.

JELENTKEZÉS

Remélem Te is látod, hogy itt a helyed. Kattints a lenti gombra és építsük együtt a közösséget, érezzük jól magunkat a következő PlayBack Találkozón!

A IX. Országos Playback Találkozó helyszíne:

Csili Művelődési Központ
Cím: 1201 Budapest, Baross u. 55.

Térkép

Parkolás:
A Csili B épülete mögött, a ház parkolójában ingyenesen lehetséges – 1021 Budapest, Baross u. 55.
(Amennyiben a parkoló megtelt, a környéken szintén ingyenes a parkolás.)

Pénztár:
B épület földszintjén

Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 10-12 óráig, és 14-17.30 óráig,
A rendezvény ideje alatt minden nap a kezdés előtt fél órával

Kedvezményes hétvégi jegyek igénylése esetén (a jelentkezési lap alapján tudnak utalni), bankszámlaszámunk : Raiffeisen Bank- 12001008-01510895-00100006

Megközelíthetőség:

Határ úti metró megállótól 66-os busszal Pesterzsébet városközpont megállóig, vagy 51-es és 52-es villamossal Kossuth Lajos utca megállóig.
Kőbánya-Kispestről a 148-as busszal
Pesterzsébet városközpont megállóig, vagy 151-es busszal Baross utca megállóig.
Boráros tértől a 23-as busszal Pesterzsébet városközpont megállóig.

SEGÍTŐKET KERESÜNK!

 

Segítenél a regisztrációnál? A workshopokra való feliratkozásban? A termek előkészítésében, berendezésében , és dekorációban,  az előadók és workshoptartók munkájának előkészítésében, vagy az adminisztrációban?

Megnézem a részleteket

Segítők, önkéntesek jelentkezését várjuk!

Szeretettel hívunk és várunk segítőnek a IX. Országos Playback Találkozóra, amely 2022. július 1-3. között Budapesten, a Csili Művelődési Központban kerül megrendezésre.

A rendezvény időtartama:
2022. július 1. péntek 15-22 óra
2022. július 2. szombat 9-22 óra
2022. július 3. vasárnap 9-16 óra

A programon az alábbi feladatokra várunk segítőket:
segítség a regisztrációnál a szervezőknek,
segítség a tájékozódásban a résztvevőknek (helyszínek, ruhatár, büfé, mosdó);
segítség a workshopokra való feliratkozásban (ha tudod hozni saját laptopodat, még hatékonyabbak lehetünk);
a rendezvény megkezdése előtt segítség a termek előkészítésében, ( pl.: székek számának ellenőrzése); az esetleges berendezésében , és dekorációban,
az előadók és workshoptartók munkájának előkészítésében (kapcsolatfelvétel az előadóval/a workshop vezetőjével/meghívottal, helyszínre kísérésük, segítés az adminisztrációban.

Amit kínálunk:

a találkozó programjain a beosztásodtól függően szabad részvétel a programokon,
igazolás a közösségi munkádról,
kapcsolatépítési lehetőség,
gyakorlat szerzési lehetőség.

Amit kérünk:

jelen tudj lenni a vállalt időszakban fél órával korábbi kezdéssel és fél órával későbbi befejezéssel,
egy alkalommal legalább 6 órában tudj segítséget vállalni,
nyitottság, rugalmasság, tettrekészség, segítőkészség.

Amennyiben a fenti feladatokat és lehetőségeket megismerve úgy érzed, szívesen csatlakozol hozzánk önkéntesként, jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével.
Az elérhetőségeidet (telefonszám, e-mail) kérjük, add meg, hogy fel tudjuk veled venni a kapcsolatot.

Ha bármilyen kérdésed merül fel, kapcsolatba léphetsz velünk az alábbi e-mail címen, ahol jelentkezni is tudsz:
playbacktalalkozo@soulstage.hu

Várunk szeretettel!
Üdvözlettel: a szervező csapat

RÉSZVÉTELI DÍJ

Early Bird,  kedvezményes hétvégi jegyek, 3 napos jegy, napidíjak

Megnézem a részleteket

Részvételi díjak:

3 napos jegy:

RÉSZVÉTELI DÍJ
Early Bird, 3 napos jegy, napi díjak

Részvételi díjak:
’Early bird’ 3 napos jegy:
’Early bird’ díj – 2022. június 28-ig leadott regisztrációval: 12.000 Ft.
A kedvezményes 3 napos jegyre a weboldalon található jelentkezési lapot kitöltve tudsz regisztrálni. A regisztrációt követően befizeted az összeget és az általad megadott e-mail címre küldjük a számlát.
A jelentkezés véglegesítésének feltétele a számla kiegyenlítése, melyről visszaigazolást küldünk.
Utalásakor, kérjük tüntesd fel a számláján szereplő sorszámot és a résztvevő nevét, illetve az OPT (Országos Playback Találkozó) rövidítést.
Csili Művelődési Központ bankszámlaszáma : Raiffeisen Bank- 12001008-01510895-00100006. 

3 napos jegy:
2022. június 29-től 14.000Ft – a helyszínen váltható meg.

Napidíjak:
(a helyszínen válthatók meg)
július 1. péntek: 4.500 Ft
július 2. szombat: 6.500 Ft
július 3. vasárnap: 5.000 Ft
Június 1. után lemondott részvétel esetén nem áll módunkban az előre megvásárolt részvételi díjat visszafizetni.

Pénztár:
B épület földszintjén
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 10-12 óráig, és 14-17.30 óráig,
A rendezvény ideje alatt minden nap a kezdés előtt fél órával.

ÉTKEZÉS

A találkozó helyszínén található a Csili Étterem, és más lehetőségek

Megnézem a részleteket

ÉTKEZÉS
Csili Étterem és más lehetőségek

A találkozó helyszínének otthont adó Csili Művelődési Központon belül található a Csili Étterem (http://www.csilietterem.hu/).

Az étterem 1800 Ft/fő/menü áron tud étkezést biztosítani. Ha szeretnél élni vele, a jelentkezési űrlapon tudsz előregisztrálni. Fizetni a helyszínen egyénileg tudsz majd.

A Csili környékén számtalan egyéb vásárlási lehetőség van még: zöldséges, pékség, üzletek, amik sétatávolságra találhatók (kb. 200m-en belül).

SZÁLLÁS

A IX. Országos Playback Találkozó közelében található szállások

KÖZÖSSÉGI SZÁLLÁS FELAJÁNLÁS

Ha tudsz szállást adni OPT-s kollégáknak, töltsétek ki a mellékelt kérdőívet.

Megnézem a részleteket

Kedves OPT közösség,

Szeretnénk, hogy mindenkinek lehetősége legyen részt venni az OPT találkozón, akárhonnan jön.
Kérlek titeket, hogy a vidékről érkező résztvevőknek segítsük szálláslehetőségekkel.
Ha tudsz szállást adni OPT-s kollégáknak, töltsétek ki a mellékelt kérdőívet.

Részletek itt

TELEKOCSI

Ha van helyed az autódban, vagy szükséged van fuvarra, akkor töltsétek ki az alábbi táblázatot.

Megnézem a részleteket

Kedves OPT közösség,

Szeretnénk, ha mindenkinek könnyű legyen a részvétel a találkozón.
Jó lenne telekocsikat szervezni a vidékiek számára.
Ha van helyed az autódban, vagy szükséged van fuvarra, akkor töltsétek ki az alábbi táblázatot.

Részletek itt

Szervező: SoulStage |  Csili Művelődési Központ

SZPONZORÁCIÓ

 

A támogasd Te is a Playback Találkozót, az esélyegyenlőséget és a társadalmi megújulást. Ismerd meg a lehetőséget, a részleteket.

Küldj üzenetet