soulstage

kell egy hely

 

A Soul Stage hat különböző ember egy közös célját követve jött létre. Az együttműködésünk alapja a tiszta szándék, amely mindannyiunkat vezérel, hogy minden segítségre szoruló embernek a legjobb tudásunk szerint legyünk képesek a szolgálatára lenni.

Hiszünk a fejlődésben egyéni-család-csoport és országos szinten is. Hiszünk abban, hogy jobbá tegyük társadalmunkat és ezért mindannyian tehetünk valamit. Tegyük meg az első lépéseket a fejlődés útján közösen. Úgy gondoljuk, ha mi változunk, változik a körülöttünk lévő világ is, mert nem tehet mást.

A Soul Stage a Lélek színpada, amely színteret nyújt minden olyan tevékenységnek, amelyekkel az önismeretünket mélyíthetjük. Tevékenységünk célja olyan emberek lelki segítése, akik készen állnak önmagukat választani, és készen állnak rálépni az ÖN-megismerés útjára.

Ha kell egy hely…

… ahol a lelki fejlődést támogató tevékenységed végeznéd
… ahol kurzust vagy tanfolyamot tartanál
… ahol önfejlesztő csoportokat vezetnél
… ahol egyéni konzultációkat tartanál
… ahová összehívnád az általad mentorált csoportodat egy jó beszélgetésre
… ahol jobbá tennéd a világot

… akkor dolgozz velünk, bérelj tőlünk termet, vagy vegyél részt az általunk szervezett eseményeken!

Szakács Barbara
pszichodráma vezető, mentálhigiénés segítő, playback játékmesteri alap, monodráma tanácsadó jelölt.

Várlak benneteket: pszichodráma csoportba, egyéni segítő konzultációra, monodrámára.

Írj vagy hívj: szakbarbara@gmail.com +36 70 708 66 99

 Pszichodrámáról

Ha fejlődni, lépni, változtatni akarsz, akkor a pszichodráma a te asztalod; a pszichodráma-vezetés pedig az enyém. 15 éve léptem be a pszichodráma világába, de máig lenyűgöz eszközrendszerének, hatásmechanizmusának hatékonysága, pedig nem egy, és nem kettő csoportot vezettem már. Jelenleg az első hazai monodrámaképzést végzem, amely új módszertani ajtókat nyit majd meg szakma számára. Az én felfogásomban a pszichodráma nem csupán egy szakma, még csak nem is hivatás, hanem egyenesen küldetés: minél több ember számára elérhetővé tenni az ezközt, amellyel sodródó/kisikló/megtorpanó élete új irányba állítható. 

Évekkel ezelőtt az egyik csoportomban az egyik résztvevő azt hozta fel témaként, hogy nem érez semmit. Negyvenéves korára sem talált párt, nem voltak komoly kapcsolatai, és saját diagnózisa szerint ennek az az oka, hogy nincsenek érzései. Úgy gondolta viszont, hogy semmi értelme annak, hogy ezt drámajátékban feldolgozzuk, mert a semmit nem lehet megragadni, a semmivel nem lehet játszani. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a semmi-érzést nehezen viseli, nyomasztja. 

– Akkor mégse csak a semmi van, hanem ott van a nehéz(ség) is, meg a nyomás. Nézzük meg akkor ezt a nehéz, nyomasztó semmit.
Megnézzük a semmit, nincs is ott semmi. Lehívom a színpad szélére őt. 

– Mondd meg nekem, ha oda nézel a színpadra, mit látsz?
Síri csend… 

– Ki vagy mi van ott?

– Nem tudom, de van ott valami, letakarva.
Beáll egy szereplő, letakarjuk.
Megnézzük kívülről… könny gördül ki a szeme sarkából. 

– Ki ő? 

– A testvérem, akit kiskoromban elveszítettem.

Egy évvel később jön a hír, hogy nősülni fog. Boldog. Létezik. Érez.

Az ilyen típusú áttörések nem a semmiből jönnek, de minden csoport életében számtalanszor előfordulnak. Minden erős hiányérzetnek, elakadásnak, megtorpanásnak, oka van, és ha felkészültél arra, hogy felszínre hozd, én garantálom, hogy ezt az okot közösen megtaláljuk.

A pszichodráma egy intellektuális utazás, egy pszichés sziklaugrás, érzelmi légtorna. A pszichodráma maga az élet – sűrítve. Filmes hasonlattal élve: a vörös kapszulába sűrítve, és te döntésed, hogy a mindent megváltoztató a vörös kapszulát választod, vagy a kék pirula mellett döntesz, és hagyod életed folyását a jelenlegi medrében. 

Felkészültél a döntésre, Neo?