Stílustanácsadás

Gál Viktória

Misszióm
Küldetésem, hogy segítsem azokat az embereket, akiknek nem evidencia vagy zsiger a stílus, akiknek stresszt okoz, hogy mit vegyenek fel a nap bármely szakában, akiknek fejfájást okoz a darabok összekombinálása. Szeretném segíteni azokat akik valahogy sosincsenek harmóniában a darabokkal amiket viselnek (akár színben, akár stílusban) vagy hiányzik az egység belőlük és az öltözködésükből, illetve egyszerűen nem sikerül önazonosan üzennie a világnak öltözködésével. Misszióm, hogy a stílust értelmezhetővé tegyem vendégeim számára, és hogy az egyénileg elsajátított trükköket, praktikákat életük további részében egyedül is tudják és annyira ráérezzenek és megszeressék, hogy továbbra is alkalmazzák önállóan

RólamGál Viktória
Gál Viktória vagyok és alapvetően multis pénzügyi elemző a hátterem. Karrierem igen fiatalon kezdtem, szépen lépdeltem a ranglétrán, sokáig imádtam a multis pörgést és hogy jól ki tudom használni kommunikációs képességeim. Azonban egy ponton, már nem adta az egykori élvezetet. Éreztem, hogy kreativitásom kezd elveszni a keretek és limitációk közt. Érlelődött már bennem pár éve, hogy valamilyen stylist képzést kellene végeznem. Akkor még nem tudtam mi fán terem egy stílustanácsadó, csak azt tudtam, mit szeretek csinálni. Öltöztetni. Öltöztettem a gimnáziumi barátnőmet éveken át, fotózkodtunk is, photoshoppoltam sokat, koncepciókat találtam ki amiket lencsevégre kaptam. Imádtam őt öltöztetni, nyitottan fogadta tanácsaim, és neki is nagyon tetszett az eredmény. Idővel már nélkülem is stílusosan öltözködött, ráérzett arra, hogy mi áll jól neki, adottságaihoz milyen típusú és színű ruhák illenek.

Később, főiskola alatt egy másik barátnőmön kísérleteztem. Emellett barátaim, s barátnőim mindig szívesen folyamodtak hozzám tanácsért, “Viki, te úgyis jobban tudod” – hajtogatták. Imádtak velem vásárolni, vagy “jóváhagyatni” egy-egy online terméket, legyen az ruhanemű vagy otthoni dekor/háztartási árucikk. Tudták, mennyire praktikus szemmel válogatok egyénre szabva és azt is, hogy milyen fontos nekem az ár-érték-minőség optimális aránya.
Munkahelyemen sok számomra kedves kollégát ismertem meg, illetve barátokká is váltunk az évek során. Főnökasszonyaim sorra hordtam vásárolni, plusz örömömre szolgált, hogy nincs limit számukra, csak követtek, én pedig pakoltam a lehetséges opciókat vállfástól a kezeikbe, mit próbáljanak fel. Minden karácsonyi buli előtt közös készülődést szerveztem, pezsgővel, kaviárral vagy éppen proseccoval és bruschettával, ahol kisminkeltem őket, a frizurájukat készítettem el, és rájuk adtam az előtte közösen megvásárolt ruhákat. Elkápráztattam őket, mosolyogva méregették magukat a tükörben és napokig, hetekig hallgattam, mennyi pozitív visszajelzést kapnak akár a karácsonyi buli kapcsán, vagy ha csak apropó nélkül kísértem el őket pár új cuccot beszerezni, azokat, de csakis azokat a ruhákat dicsértek meg rajtuk, vagyis főleg őket a ruhákban! Aztán már nélkülem nem is akartak vásárolni.
Férfi kollégák is kérték már ekkor a segítségem, persze ott a fő motiváció a párkeresés volt, ezáltal szintén egy önazonos, és nagyon kedvező átalakuláson mentek keresztül

Elérkezett 2019 amikor már nagyon azt éreztem, hogy többet szeretnék ezzel a “stylist” dologgal foglalkozni. Először a Mod’Art-nál jártam nyílt napon színtanácsadás kurzuson, ám nem éreztem, hogy itt less az én helyem. Kis szünet után, ezen év nyár végén ráleltem a Yurkov szalon egy hirdetésére, ahol úgy éreztem Kovács Orsolya nagyon inspiráló és pont a belső-külső együttes harmóniáját hirdette, ami nekem nagyon szimpatikus volt, hisz én ezt a stílustanácsadást semmiképp sem egy felszínes dolognak egy felszínes környezetben képzeltem el. Remek nőket ismertem meg a kurzuson és egy erős támogatói közösségben tanulhattam meg a fortélyokat és a magyarázatokat. Ezek persze legtöbbször olyan praktikák voltak, amiket saját szemmel éreztem és alkalmaztam, de valahogy nem öntöttem magamnak szavakba soha, hogy az miért néz ki jobban optikailag, például ha én feltűrőm a felsőm ujjait.  Miután a kurzus véget ért, tudatosan adhattam tanácsokat barátoknak, ismerősöknek, aztán egyre több ismerős ismerőse keresett meg akár maga miatt, akár családtagja, barátnője miatt. Ők már tudták, hogy csupán az én külső szemem és támogatásom hiányzik nekik ahhoz, hogy ráleljenek mostani stílusosan önazonos énjüket.

Elérhetőség

+36 70 771 3388
viktoria.gal.91@gmail.com